Výtvarne nadaní rómski žiaci z Jarovníc bodovali vo Fínsku

29.03.2007 Sabinov

Prešov/Jarovnice 29. marca (TASR) - Diplomy z Fínska pre piatich žiakov 1. Základnej školy v Jarovniciach v okrese Sabinov dostal dnes poštou učiteľ výtvarnej výchovy Ján Sajko. Ide o ocenenie z 13. ročníka medzinárodnej ...
Ako Sajko pre TASR povedal, nejde o prvé ceny z Fínska pre žiakov tejto školy, ktorú navštevujú len rómske deti z obce. Stalo sa tak už v rokoch 1999 a 2003. Teraz diplomy dostali výtvarne nadaní Tomáš Giňa, René Červeňák, Stanislav Giňa, Alojz Bilý a Lukáš Sivák. Dovedna 15 prác svojich zverencov poslal Sajko do severskej krajiny vo februári 2006.
Vyhlasovateľom súťaže je Umelecké centrum pre deti a mládež Villa Arttu a jej cieľom je podpora kultúry u detí a ich výchova k tolerancii v multikultúrnom svete. Výkonný riaditeľ centra Timo Parkkonen napísal Sajkovi, že dostali 7500 obrázkov od chlapcov a dievčat z 58 krajín. Témou najnovšieho ročníka bolo životné prostredie - My Environment. Dovedna 250 ocenených prac, vrátane jarovnických vystavia v centre Hyvinkää v tomto roku v auguste.
 

Vyberte región